***       Водещите новини за деня до 13.00 ч., 

...
   ***   
   Водещите новини за деня до 13.00 ч., 
Коментари Харесай

Водещите новини! Русия арестува учени, работили по ракетите „Кинжал“. Гешев излиза в отпуск „по лични причини“


   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 18 май    

 

Трима съветски учени, които са работили по технологията за хиперзвукови ракети „ Кинжал ”, са задържани в границите на следствие за държавна измяна.

***

Главният прокурор Иван Гешев излиза в отпуск по персонални аргументи.

Това заяви той по време на съвещанието на Висшия правосъден съвет.

Висш съдебен съвет заседава по настояването за предварително освобождение на основния прокурор.

***

" Каскета против Тиквата: Българската мафиотска страна се докара до ръба ". Под това заглавие изданието " Политико " разказва по какъв начин " Криза с върховенството на закона избухна неприкрито под формата на борба сред основния прокурор и някогашния министър председател Бойко Борисов. "

" Нетфликс ", изяжте се от злоба.

Най-новата политическа рецесия в България зависи от крайпътна бомба, израелски специалист по муниции и смъртни закани в жанр " Кръстникът ". Главните герои са главорезът основен прокурор Иван Гешев с прякор Каскета и (също толкоз безмилостният) някогашният министър председател Бойко Борисов с прякор Тиквата.

***

След въпрос на водещия защо си приказват с обвинител номер 1, тя отговори: " Ние за предписания с Иван Гешев не сме си говорили. "

***

" Не е належащо да имаме основен прокурор в системата – правосъдната система не работи, без значение, че има тази фигура. Премахване на модела „ основен прокурор ”, вкарване на модел, в който прокуратурата да бъде самостоятелна, е нашата визия за измененията ". 

***

„ Решението било сякаш на Мария Габриел, сякаш от парламентарната група знаели, но в действителност научили в ефир… или нещо подобно… значимото е, че Бойко ни лук ял, ни лук мирисал ", написа Лена Бориславова от Политическа партия във фейсбук профила си във връзка свадите към основния прокурор Иван Гешев.

„ Бъдещ някогашен основен прокурор упреква политически партии (ГЕРБ и ДПС) и техните “лидери ”в изменничество поради поисканата оставка и им търси пояснение по телефона за тези им дейности “.

***

Трима души, измежду които 5-годишно момче, бяха убити при съветски обстрел в Херсонска област в сряда, съобщи ДПА, като се базира на управляващите в южния украински район.

***

Четири деца от локална индианска общественост бяха открити живи в Южна Колумбия повече от две седмици откакто самолетът, с който пътуваха, се разруши в джунглата, заяви президентът Густаво Петро, представен от организациите.

Децата са избавени от избавителен екип, формиран от военнослужещи, пожарникари и представители на гражданската въздухоплавателна администрация на Колумбия, в дебрите на джунглата в колумбийската провинция Какета.

Самолетът - " Чесна 206 " - изпълнявал полет със седем души на борда от Араракуара, провинция Амасонас, за Сан Хосе дел Гуавиаре, град в провинция Гуавиаре, в ранните часове на 1 май, когато подал сигнал за паника поради щета на мотора.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР